Corgi Kopen: 28 Welsh Corgi Pup Fokkers (Met Prijs) (2024)

Wanneer je van plan bent een Welsh Corgi pup te kopen, dan doe je dit het liefste tegen een eerlijke prijs bij een ervaren fokker. Maar hoe weet eigenlijk je wanneer je te maken hebt met een betrouwbare corgi kennel? Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe pup?

Dit artikel geeft je enkele praktische tips om snel een nestje pasgeboren corgis te vinden bij een erkende kennel. Allereerst presenteren we een overzichtelijke lijst met corgi fokkers in verschillende provincies, welke naar hoge waarschijnlijkheid betrouwbaar zijn.

We willen je ook even wijzen op ons overzicht van de beste hondenspullen voor je pup. Hiermee zal je goed voorbereid zijn op de komst van je nieuwe hond. Zeker even een kijkje nemen!

Welsh Corgi Pup: Fokker Overzicht

In het onderstaande overzicht zijn 28 erkende Welsh Corgi fokkers te vinden in Nederland en België, waar je op een veilige manier een corgi pup kunt kopen.

Corgi FokkerPlaatsProvincieWebsite
De MilligenhofApeldoornGelderlandBekijk
Of Dotty's DesireDierenGelderlandBekijk
Van De Golden Good TimesRuurloGelderlandBekijk
Charlie's MagicLangeveenOverijsselBekijk
Of Pennies From HeavenNieuwleusdenOverijsselBekijk
PenmorfaTiendeveenDrentheBekijk
Welsh Jewels2e ValthermondDrentheBekijk
CardivilleWilhelminaoordDrentheBekijk
Parel Van De WoldstreekSiddeburenGroningenBekijk
Jawiko'sStadskanaalGroningenBekijk
Welshclan'sRotstergaastFrieslandBekijk
Van 't StoutenhuisBantFlevolandBekijk
LimbonsnestAkerslootNoord-HollandBekijk
Von Haus Vom SteraldtedHauwtertNoord-HollandBekijk
Cardi CottageDordrechtZuid-HollandBekijk
O'r Tirroedd IselWarmondZuid-HollandBekijk
Double TroublesDe MeernUtrechtBekijk
Bayka's DreamGeertruidenbergNoord-BrabantBekijk
Neljoh'sNulandNoord-BrabantBekijk
Y Ddraig GochTilburgNoord-BrabantBekijk
Grande SognoValkenswaardNoord-BrabantBekijk
WaggerlandVortem-MullemNoord-BrabantBekijk
Junoba's HouseWernhoutNoord-BrabantBekijk
Hanlon's StarSteinLimburgBekijk
Welsh HeroesUrmondLimburgBekijk
Covventinea KennelDesselAntwerpen (België)Bekijk
Welsh Angel'sLierAntwerpen (België)Bekijk
Corgi FlowerTielt-WingeVlaams-Brabant (België)Bekijk

Wat Kost Een Corgi Pup?

De gemiddelde prijs van een Welsh Corgi pup met stamboom ligt tussen de 2000 en 3000 euro. Hier komen nog kosten bij voor voeding, dierenarts en hondenbelasting ter waarde van ongeveer 100 tot 200 euro per maand. Hondenspullen kosten eenmalig rond de 500 à 1000 euro.

Afhankelijk van het fokdoel en de puurheid van de stamboom kunnen de aanschafkosten voor een corgi sterk verschillen. De prijs voor een pup is de afgelopen jaren sterk gestegen door de hogere kosten voor het grootbrengen van de dieren. Ook medische kosten liggen steeds hoger.

De investering is dus aanzienlijk, maar een groot deel hiervan is slechts een eenmalige aankoop. Terugkerende kosten zijn uiteraard voeding- en verzorgingskosten, hondenbelasting (per gemeente verschillend) en periodieke medische kosten (plus eventuele hondenbelasting).

Corgi Pup Kopen: Waar Moet Je Op Letten?

Het is goed om te onthouden dat corgi fokkers simpelweg liefhebbers van het ras zijn. Je pup zal dus altijd bij een gewoon gezin vandaan komen, waarbij de eigenaar specifieke kennis heeft over het fokken en laten opgroeien van puppies.

Als koper is het altijd verstandig om goed op te blijven letten op de methodes die een kennel toepast. Gericht vragen stellen aan de fokker en goed onderzoek doen is hierbij aan te raden. Overweeg in ieder geval het volgende, voordat je in zee gaat met een kennel:

  • Leefomgeving: In wat voor omgeving groeien de honden op bij de fokker? Worden de dieren voorzien in alle behoeften en krijgen ze liefde en aandacht zodat ze goed gesocialiseerd raken?
  • Gezondheid pups: Een goede kennel zal de dieren laten controleren op de meest voorkomende erfelijke ziekten, zodat je zeker weet dat je pup gezond is. Vraag naar bewijzen van de medische controles.
  • Leeftijd pups: Nadat de dieren7 weken oud zijn geworden mogen ze officieel pas worden verkocht aan een nieuwe eigenaar.
  • Leeftijd moeder: Het dekken mag pas gebeuren nadat de moederhond ouder dan 16 maanden is. Ook moet ze op het moment van dekken jonger dan 9 jaar oud zijn.
  • Nestfrequentie: Een moederhond mag in haar leven maximaal 5 nestjes krijgen. Ook moet ze ten minste 12 maanden de tijd krijgen om te herstellen van een bevalling.
  • Transparante handelswijze: Is de eigenaar open en eerlijk over de manier waarop de dieren opgroeien, of wordt er over bepaalde zaken ondoorzichtig gedaan?
  • Rasechte pups: Wordt de rasstandaard aangehouden voor de Welsh Corgi Cardigan of de Welsh Corgi Pembroke en is er een officiële stamboom documenten aanwezig om dit te bewijzen?
  • Ervaring en erkenning: Hoe lang is de fokker al actief? Staat deze ingeschreven bij relevante organisaties, zoals de Nederlandse Welsh Corgi Club (NWCC), of de Welsh Cardigan Club Nederland (WCCN)?

Op Bezoek Bij Een Welsh Corgi Fokker

Het zal even duren voordat je eenmaal je nieuwe corgi pup in de armen kunt sluiten. Niet alleen is het ras erg populair en worden hierom de pups zeer snel gereserveerd bij de fokkers, ook zullen niet alle kennels tegelijk een nieuw nestje beschikbaar hebben.

Op het moment dat je een nieuw nestje mag bezoeken, ben je thuis bij een particulier. Wees dus vriendelijk, luister goed naar de instructies en stel vragen op de juiste momenten. Onthoud ook dat hygiëne erg belangrijk is voordat je de pups aanraakt.

Ben je zelf een gepassioneerd fokker van Welsh Corgis en vind je dat je in het bovenstaande overzicht hoort, of wil je bezwaar maken tegen de aanwezigheid van een fokker in de bovenstaande lijst, laat dan a.u.b. een reactie achter onder dit artikel met alle relevante informatie.

Ook is het mogelijk om gebruik te maken van het contactformulier elders op deze website. Wij doen vervolgens een standaard kwaliteitscheck en passen met liefde het overzicht aan, wanneer alle info in orde blijkt.

Corgi Kopen: 28 Welsh Corgi Pup Fokkers (Met Prijs) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated:

Views: 5795

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.