Bekijk ons project en portfolio item van Q Backoffice - Bluace (2024)

Ondersteuning bij HR, finance en operations vanuit Amsterdam

Q Backoffice is een jonge, snelgroeiende organisatie waar u moet zijn als uw bedrijf zich wil focussen op de kerntaken en de groei. Vanuit het kantoor op de Rokin in Amsterdam ondersteunt Q Backoffice start-ups op het gebied van HR, finance en operations. Het team van experts helpt met hun kennis en expertise het bedrijf en traint daarnaast de eigen medewerkers om zo het maximale eruit te halen.

De uitdaging van Q Backoffice

Bijna 5 jaar geleden is Q Backoffice gestart als vriendengroep tijdens de studie. Al gauw groeide het bedrijf sneller dan ieder gedacht had. Door de exponentiële groei was de online facturatie tool die QBackoffice gebruikt al gauw niet meer voldoende en door de toenemende complexiteit was er gebrek aan inzicht. “We gebruikten veel verschillende tools die er leuk uitzagen en makkelijk waren in gebruik. We wisten dat het anders en efficiënter kon, maar we wisten niet hoe. Plussen en minnen van facturen paste niet meer bij de grootte van het bedrijf en op een gegeven moment gingen steeds meer mensen zich ergeren aan de manier van werken.” Q Backoffice ging op zoek naar een systeem waarin functies zoals HR, boekhouding en facturatie gebundeld zijn.

Bekijk ons project en portfolio item van Q Backoffice - Bluace (1)

Bekijk ons project en portfolio item van Q Backoffice - Bluace (2)

Hoe is de zoektocht van Q Backoffice verlopen?

“We hebben eerst in ons eigen netwerk rondgevraagd naar de beschikbare systemen. We kwamen er al snel achter dat er veel systemen werden gebruikt die wij bij Q Backoffice niet modern genoeg vinden. Vervolgens kwamen we met een connectie in contact die ook verbonden is met finance en die heeft ons Dynamics 365 Business Central aangeraden. We kwamen er toen al gauw achter dat we een tussenpersoon nodig hadden voor de implementatie.”

“Het gaf ons veel vertrouwen dat Bluace aangaf alleen door te gaan als ook zij achter deze manier van inrichting staan. We noemen dat een constructieve samenwerking.”

Waarom heeft Q Backoffice uiteindelijk voor Bluace gekozen?

“Voordat we met Bluace in contact kwamen hebben we met twee andere partijen gesproken. We kregen er toen nog niet de juiste feeling bij, omdat er teveel gedacht werd vanuit de standaard werkwijze van de serviceaanbieder. Qbackoffice heeft een complexe administratie van 14 verschillende BV’s en er werd niet voldoende geluisterd naar onze wensen. We hebben toen besloten om verder te kijken, aangezien we de implementatie erg belangrijk vinden. Als de implementatie niet correct wordt uitgevoerd, zitten we met een duur systeem waar we niet blij mee zijn. Uiteindelijk heeft iemand uit ons netwerk Bluace aangeraden. We voelden toen gelijk een klik. We merkten al snel dat er goed naar onze wensen werd geluisterd over hoe Business Central moest worden ingericht. Het gaf ons veel vertrouwen dat Bluace aangaf alleen door te gaan als ook zij achter deze manier van inrichting staan. We noemen dat een constructieve samenwerking. We keken elkaar aan en wisten meteen dat we hiervoor moesten gaan.”

Hoe is het proces met Bluace verlopen?

“Tot nu toe zijn we erg tevreden. Er wordt goed met ons meegedacht en kritisch gekeken naar onze wensen. Het was duidelijk dat Bluace de juiste kennis heeft over het proces. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar dan hebben we het wel overlegd en eventuele consequenties zijn dan duidelijk. Het is niet zo dat alles wat we willen zomaar gedaan wordt en daardoor voelen we ons begrepen.”

“Volgens de planning was het plan dat eind 2020 de BV’s die Q Backoffice in beheer heeft draaien in Business Central. Vervolgens zou de grootste BV eind 2021 er ook in draaien. Gaandeweg merkten we dat het totaal niet handig is om een tijd nog deels in een ander systeem te werken. We hebben besloten dat we toch in een keer overgaan naar het nieuwe systeem. Momenteel is bijna alles ingericht en we hopen dat we in juni overgaan.”

“Je moet werken aan het bedrijf, in plaats van voor het bedrijf.”

Wat heeft de oplossing jullie opgeleverd?

“Het is een enorme efficiëntieslag en het heeft ervoor gezorgd dat we meer plezier hebben in ons werk. Vroeger waren we inkomsten en uitgaven handmatig aan het overtypen en daar heb je eigenlijk na een half jaar al genoeg van, want je wil doorgroeien. Wat je kan automatiseren, wil je automatiseren. Daardoor hebben we nu weer tijd voor andere dingen om het dingen beter te maken en Q Backoffice verder te laten groeien. Je moet werken aan het bedrijf, in plaats van voor het bedrijf.”

Bekijk ons project en portfolio item van Q Backoffice - Bluace (3)

Heeft u interesse in een soortgelijk proces voor uw bedrijf?

Wij laten de mogelijkheden graag aan u zien. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Wij zijn Bluace

Innovatie door standaardisatie

Vrijblijvend adviesgesprek

Contact

085 – 8200802
info@bluace.nl

Neem contact op

Bekijk ons project en portfolio item van Q Backoffice - Bluace (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated:

Views: 6262

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.